Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 27°C

Karacabey’de üreticiler eylem yaptı

Karacabey’de üreticiler eylem yaptı
8 Ağustos 2024 14:54
169
A+
A-

Bursa’nın Karacabey Ovası’nda salçalık domatesleri ellerinde kalan üreticiler, Bursa-İzmir Karayolu’nda eyleme başladı.

Çiftçiler emeklerinin karşılığını alamaması üzerine sabah saatlerinde bir araya gelerek Bursa-İzmir Karayolu’nda eylem başlattı. Traktörleriyle yolu kapatan çiftçiler trafik kuyruğuna neden oldu. Emeklerinin karşılığını isteyen üreticileri, jandarma ve çevik kuvvet ekipleri engellemeye çalıştı. Gerginlik yaşanan eylemde domates üreticileri “Çiftçiye uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”, “Çiftçi mahsulüne sahip çık” şeklinde sloganlar attı.

Çiftçiler attıkları sloganlarla sorunlarını adeta dile getirdi. Sabah 10 gibi eyleme başlayan çiftçiler, Tarım Bakanı gelmeden eylemi sonlandırmayacaklarını söyledi.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa kaymakamları çiftçilere eylemi sonlandırmaları için ikna etmeye çalışırken olay yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da geldi. Vali Demirtaş, çiftçileri ikna etmeye çalıştı.

“Karacabey çiftçisine el atma, omuz verme zamanıdır”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, önceki gün Karacabey’de yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en çok salçalık domates üreten bölgesinde, tarlada 3 liraya mal olmuş bir ürün maalesef şu anda serbest piyasada 2 lira 30 kuruşa kadar düşmüş. Çiftçi gerçekten çok büyük bir zarar ve umutsuzluk içerisinde. Onlarca TIR ürün maalesef meralara döküldü, hayvan yemine gitti. Aynen karpuzda olduğu gibi. Şimdi domatese el atma, Karacabey çiftçisine el atma, omuz verme zamanıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.