Dolar 34,1110
Euro 38,1294
Altın 2.859,81
BİST 9.970,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Kardioid (Kalp Eğrisi)

6 Ağustos 2024 08:10
83
A+
A-
 Her yeni gün, yeni bir gündem! Instagram kapatıldı, hani biz geçenlerde hayvan katliamını konuşuyorduk, o mevzuya ne oldu. Zihnimiz epey karışık anlaşılan. Konuyu kapatmak ve gündemi oyalamak gerekir tabi.Hiç dolandırıldınız mı! Ben birkaç kez dolandırıldım ve dolandırıcıların hepsinde ortak tek bir özellik vardı: ‘hızlı gündem değiştirmek ve laf kalabalığı yaparak karşı tarafı uyutmak. Bunları yapabilen bir sahtekar seni oldukça iyi tanıyor demektir. Yani cinsini biliyor. Kurbağa mısın, tavşan mısın, ayı mısın:) sen nesin. zaafların neler, açıkların neler, ya da şöyle sorayım: Kontrol edemediğin boşlukların neler?
Mesela ilk kızımı yeni doğurmuştum, arabada oturmuş kızımı emzirirken; camıma biri yanaştı ve dedi ki: ‘Allah bağışlasın ne güzel bebeğiniz var maşallah, ben gemi kaptanıyım gümrükten geçiremeyeceğim, yeni aldığım bir kameram var elimde, size piyasanın yarı fiyatına verebilirim. Bunun yanısıra birsürü laf kalabalığı ve yanında yaşlı, hasta babası da promosyonu.
Şimdi benim hangi boşluğumu kullandı bir bakalım: 1) Bebeğimle kurduğum duygusal bağ da ki vicdan, merhamet ve saflık    2) Orta sınıf bir vatandaşın ekonomik çalkantılı hayatı, birşeyeleri daha ucuza alabilmek için debelenmesinin dışa yansımış hali 3) Dikkat dağınıklığı sebebi ile karşı tarafın sözlerindeki tutarsızlığı görememek. 4) Bir annenin yarı uyanık yarı uykuda hali..
Kaptanımızın farkındalığının nekadar da yüksek olduğunu görebiliyor musunuz! İçinde bulunduğumuz uyku halinin kimlere hizmet ettiğini yakaladınız mı! Ne yazıkki şeytana hizmet eden bir sistemle karşı karşıyayız. Sürekli uyutulduğumuz, sürekli kullanıldığımız, sürekli yaralarımızdan vurulduğumuz. ‘Kardioid’ hiç duydunuz mu? Kalp eğrisi de deniyor. ‘Kalbimizin ritmini tutan eğri.’ Sabit bir çember üzerinde yuvarlanmakta olan aynı yarı çaplı ikinci çember üzerindeki herhangi bir noktanın izlediği eğridir. ( Vikipedi) Kalbimizin etrafında da aynı kalbimizin büyüklüğü kadar, ona bitişik ve onun etrafında dönen bir eğri bulunur.
Kalbinden yayılan frekansların orta noktasına bir pergel koy ve kalbinin yarı çapı ile aynı çapta bir çember çiz. Oldu mu!
Tamam şimdi dönmekte olan o alana bak, o senin kaderin, o senin alanın, senin kalbinle yarattığın kader alanın. Kaderini sen yazıyorsun, Kardioid bunu bize anlatıyor. Eğer biraz zor olduysa Vikipedi de canlı hareket halinde dönen şekil size bu konuyu daha iyi anlatabilir. Kalbinden yayılan korku, öfke, neşe yani bütün duygular kalbinin etrafında dönerek senin yaşam alanını belirliyor. Cesur ve uyanık olduğun ölçüde o alanı değiştirme gücüne de sahipsin. Şimdi kaderimizi de kendi kalbimizle çizdiğimizin farkına vardık. O alana dolandırıcılar girebilir, iyi kalpli insanlar girebilir, yani sen neye müsade edersen o girebilir.  Sadece kendini değiştirerek etrafını da değiştirebilirsin gerçeğini bana Kardioid söylüyor.
Bir de kardioid mikrofonlar var: önden ve yandan gelen sesleri yüksek ancak arkadan gelen sesleri zayıf algılayan mikrofonlar. Şimdi kendi bedenimize bakalım mı? Neyi nasıl algılıyorum. Önümde veya yanımda biri bana yüksek sesle ‘sen aptalsın diye bağırdığında’ onu ciddiye alıp sinirlenebilirsin, gerçek gibi gözükür ama biri senin sırtına sırtına hakaret ettiğinde onu daha düşük cılız bir ses olarak duyarsın. Önemsemez gibi ‘hıh’ yapıp, arkanı dönüp gidersin. Aslında en çok önemsemiz gerekın o cılız ses ile incinen ruhunuzdur. En kırılgan en saf ve en gerçek yanınız. İç soluğunuz oradadır. Bugün günde 10 defa ‘Aklım başımda, bedenim burda ve ruhum sırtım da der miyiz! İnstagram ın kapatılmasından dolayı arta kalan boş zamanımızda kendimizi daha çok sevmeyi dener miyiz;)
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.