Dolar 34,1140
Euro 38,1176
Altın 2.875,41
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Bursa TB’den sürdürülebilirlik eğitimi

Bursa TB’den sürdürülebilirlik eğitimi
9 Temmuz 2024 13:43
849
A+
A-

Bursa Ticaret Borsası’nın (Bursa TB), sürdürülebilirlik konusunda üyelerine yetkinlik kazandırmak amacıyla düzenlediği Sürdürülebilirlik Uzmanlığı Sertifika Programı sona erdi. Altı hafta süren ve sürdürülebilirlik kavramının tüm yönleriyle ele alındığı eğitimlerin ardından sertifika töreni gerçekleştirildi.

Bursa TB, Bursa iş dünyasını sürdürülebilirlik hedeflerine uygun şekilde geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Üye firmaların sürdürülebilirlik bilincini artırmak ve ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ doğrultusunda yol haritası oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla, Sachi Consultancy iş birliğiyle ‘Sürdürülebilirlik Uzmanlığı Sertifika Programı’ düzenlendi.

Sürdürülebilirlik kavramı tüm yönleriyle incelendi

Bursa Ticaret Borsası’nın, dijital eğitim vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği Bursa TB Akademi’de düzenlenen ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Prof. Dr. Nezih Kamil Salihoğlu, Prof. Dr. Şule Turhan ile Sachi Consultancy Kurucu Ortakları Çiğdem Palalı ve Senem Tanju tarafından verilen eğitimlerde, Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları’ndan Paris İklim Anlaşması’na, döngüsel ekonomiden sürdürülebilir tarıma, kaynak verimliliğinden sürdürülebilir finansa kadar sürdürülebilirlik kavramının tüm yönleri geniş bir yelpazede ele alındı.

“Sürdürülebilirlik kritik bir öneme sahip”

Altı hafta süren eğitimlerin ardından, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa TB Akademi Koordinatörü Gökhan Onur’un katılımıyla sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Onur, sürdürülebilirliğin günümüzün en önemli küresel konuları arasında yer aldığını belirterek, “Bu konuda bilinçli ve proaktif olmak, üyelerimizin uzun vadeli başarısı için kritik öneme sahip. Bursa Ticaret Borsası olarak, üyefirmalarımızın sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmesini ve bu konudaki en iyi uygulamaları hayata geçirmelerini önemsiyoruz. Düzenlediğimiz bu eğitim programı ile firmalarımızın, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunacak bilgi ve donanıma sahip olmalarını amaçladık. Sürdürülebilirlik, geleceğin iş dünyasında hayati bir rol oynayacak ve bizler de bu bilinçle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.