Dolar 34,1101
Euro 38,1383
Altın 2.868,41
BİST 9.936,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Yağmurlu
Bursa
23°C
Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Teşekkürler çocuklar

7 Temmuz 2024 01:46
221
A+
A-

Milli Takımımız ve taraftarlarımız,2024 Avrupa Şampiyonasının parlayan yıldızıydı, rengiydi.Merih’e ceza veren ve moralimizi bozan işgüzar UEFA muradına erdi ve son dakikalarda dağıttığımız Hollanda’ya talihsiz bir şekilde yenilerek turnuvaya veda ettik.
Maç ilk yarısında Mert Müldür’ün ayak bileğine basan Simons’a ve gole giden Barış Alper’i düşüren De Vrij’e
kırmızı kart göstermeyen, hatta faul bile vermeyen Fransız Hakem, adeta maçı Hollanda’ya hediye etti.
Özellikle 80’li dakikalardan itibaren Hollanda’yı dağıtıp, üst üste net gol pozisyonlarını kaçırdığımız maçta, futbol şansının yanımızda olmaması maçın en azından uzatmaya gitmesini engelledi.
Herşeye rağmen, ellerinden geleni yapan ve çeyrek finalde milli formayı en iyi şekilde temsil eden futbolcularımızı alkışlıyoruz.
*
Hollanda maçında beklenildiği gibi savunma ağırlıklı bir oyun anlayışıyla topu Hollanda’yı bırakmış, uzun toplarla Barış Alper ve Mert Müldür’ü kaçırmayı öngörmüştük.
Merkezde oyun üstünlüğü ve topla oynama oranı aleyhimize iken,Depay ve Gakpo kalemizi tehdit eden oyunculardı.
Hollanda ataklarında kaptığımız toplar ve geçiş oyunuyla yakaladığımız pozisyonlarda Abdülkerim,Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın attığı şutlar isabetsiz olmasına rağmen,dönen topları da karşılayarak oyunu dengelemiştik.
Nitekim,35’de Hakan’ın kullandığı korner atışında savunmadan seken topla ceza sahası sağ dışında buluşan Arda Güler’in, Hollanda savunmasını ve kaleci Verbruggen’i felç ettiği adrese teslim ortasında,Abdülkerim ve Kaan ile birlikte topa yükselen Samet Akaydın, kafa vuruşuyla tribündeki taraftarlarımızı ve TV başındaki milyonları coşturan golümüzü kaydetmişti.
Golden sonra, cezasahamız önünde oluşturduğumuz kademeli savunma, temaslı oyunda dikkatli ve faulsüz müdahalelerimiz ile topu kalemizden uzakta tutmayı başardık.

İkinci yarıya Weghorst ile başlayan Hollanda kanatlardan top getirmeye çalışırken, 54’de Barış Alper’in kafa ile indirdiği topla buluşan Arda Güler’e faul yapan Ake sarı kart görürken, yine Arda’nın serbest atıştan falsolu şutunda top yan direkte iz bıraktı.

Kontralarda etkiliydik, sağ çizgiden kopup giden Barış Alper’i Hollanda kaptanı Van Dijk faul ve sarı kart ile durdurabildi.Hakan’ın serbest atışında savunmadan dönen topla buluşan Kenan’ın yay üzerinden sert şutunu kaleci Verbruggen zorlukla karşılarken, karşı atakta Depay’ın sağ kanattan kestiği topta penaltı noktası üzerinde boş kalan De Vrij kafa golüyle skoru eşitledi.
Golden sonra atak üstünlüğünü sürdüren yine Hollanda’ydı.
Savunmadan çıkarken top kaybettiğimiz pozisyonda, Dumfries’in yerden kestiği topa arka direkte Gakpo ile kayarak müdahale eden Mert Müldür’ün dokunduğu top, kaleci Mert’i çaresiz bıraktı.
Golden sonra kontrollü oyunu rafa kaldıran Montella, Kerem Aktürkoğlu, Cenk Tosun, Semih ile birlikte Okay ve Zeki Çelik’i sahaya sürdü. Baskıyı arttırdığımız son dakikalarda net gol pozisyonları yakalarken, Zeki Çelik ve Kerem’in şutları boş kale yerine Hollanda savunmasına takıldı.
Maçın 88’nci dakikasında Gakpo’nun cezasahası içinde gollük şutunu
Mert ayaklarıyla uzaklaştırıp,Milli Takımımızı oyunda tutarken,90’da Abdülkerim’in soldan ortasında Semih’in yerden şutunu Verbruggen diziyle çıkardı.
Normal sürenin uzatma dakikalarında golü bulup, beraberliği yakalayabileceğimiz maçta, Portakallar futbol şansıyla kazanıp, yarı finalde İngiltere’nin rakibi olurken, Milli Takım oyuncularımız büyük bir üzüntü yaşadı.
*
Kaybettik diye üzülmeyin, sizler mücadelenizle, yüreğinizle milli formayı en iyi şekilde temsil ettiniz.
Elinizden geleni yaptınız.
Teşekkürler çocuklar…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
29 Aralık 2020 12:38
10 Eylül 2024 00:00
26 Ekim 2020 21:01
26 Temmuz 2020 12:46
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.