Dolar 34,2548
Euro 37,1120
Altın 3.009,93
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
19°C
Parçalı Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 20°C

20. Çocuk Filmleri Festivali Van’da!

20. Çocuk Filmleri Festivali Van’da!
27 Haziran 2024 11:03 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2024 11:23
2.360
A+
A-

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından her yıl düzenlenen “Çocuk Filmleri Festivali” 29 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında Van’da gerçekleştirilecek. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen film gösterimleri ve atölyeler ile bu kez Van’daki minik sinemaseverlerin kültür ve sanatla buluşması amaçlanıyor.

 Çocukların sanatsal üretimle iç içe olmalarına, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine öncülük eden Çocuk Filmleri Festivali’nin 20’ncisi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Şanlıurfa’dan sonra 29 Haziran’da Van’daki minik sinemaseverlerle buluşacak. 3 Temmuz’a kadar sürecek olan festival, çocuklara sinema kültürünü kazandırarak onları evrensel kültürün bir parçası olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

20.ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ’NİN VAN PROGRAMI

Festival, kültür-sanat dolu etkinliklerle 29 Haziran Cumartesi günü başlayacak. Festivalin ilk gününde saat 11.00’de “Karlar Kraliçesi ve Prenses” filminin gösterimi gerçekleşecek. Saat 13.00’de ise Dijital İçerik Üreticisi Berk Keklik (Uberkuloz) “Oyunculuk Atölyesi”ni düzenleyecek. Saat 14.00’te “Harika Kanatlar: Maksimum Hız” filminin gösterimi olacak. Aynı gün yine saat 14.00’te A90 Pictures CEO’su Mengü Atasağun, “Film Yapım Atölyesi”ni gerçekleştirecek. Festivalin ilk günkü programı saat 17.00’de “Kardeş Takımı” filminin gösterimiyle noktalanacak.

Festival, 30 Haziran Pazar günü birbirinden keyifli etkinliklerle devam edecek. İkinci günün ilk etkinliği 11.00’de “Ejderham ve Ben” filminin gösterimi olacak.  Saat 12.00’de Tiyatro Eğitmeni Burhan Gün, “Yaratıcı Drama Atölyesi”, saat 13.00’te ise Oyuncu ve Senarist Etem Caner Karaüç “Yazarlık Atölyesi” düzenleyecek. Saat 14.00’te de Çizgi Kukla Tiyatrosu “Yaramaz Kediler” oyunu sergilenecek. Festivalde ikinci gün saat 14.00’te “Cesur İtfaiyeci” ve saat 17.00’de “Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör” filmlerinin gösterimiyle devam edecek.

Festival’de 1 Temmuz Pazartesi günü de çocuklar kültür ve sanat dolu etkinliklerle buluşacak. Saat 11.00’de “Cesur Balina Katak” filminin gösterimiyle başlayacak etkinlikler, saat 13.00’te Dijital İçerik Üreticisi Cem Başak “Film Okuma Atölyesi”, Oyuncu Bekir Erdem Öz ise saat 14.00’te “Drama Atölyesi” ve saat 14.00’te “Harika Kanatlar: Maksimum Hız” ile saat 17.00’de “Kardeş Takımı” filmleri minik sanatseverler ile buluşacak.

Festivalin dördüncü gün etkinlikleri 2 Temmuz Salı günü saat 11.00’de “Benim Tatlı Diş Perim” filminin gösterimi ile başlayacak. Saat 13.00’te Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Fatma Yılmaz “Dans Atölyesi”, Yönetmen Gizem İbak ise saat 14.00’te “Yönetmenlik Atölyesi” düzenleyecek. Saat 14.00’te ise “Süper Ajan Bernard: Görev Mars” ve saat 17.00’de “Çocuk Kalbi” filmleri gösterilecek.

Festival, 3 Temmuz Çarşamba günü de film gösterimleri ve atölyeler ile noktalanacak. Son günün ilk etkinliği ise saat 11.00’de “Altın Gaga ve Macera Çetesi” filminin gösterimi olacak.  Festivalin son gününde ayrıca Kuklacı ve Yönetmen Abdullah Gün saat 13.00’te “Kukla Atölyesi”, Duygu Erdem de saat 14.00’te “Oyunculuk Atölyesi” gerçekleştirecek. Festival, saat 14.00’te “Cesur İtfaiyeci” ve saat 17.00’de “Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör” filmlerinin gösterimleriyle son bulacak.

TÜRSAK NEDİR?

1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır. TÜRSAK, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.

Bugüne kadar onlarca yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren vakıf, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan TÜRSAK, aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film, festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.