Dolar 34,1120
Euro 38,0495
Altın 2.863,59
BİST 9.916,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Yağmurlu
Bursa
22°C
Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Yengeç Dönencesi

21 Haziran 2024 15:10
352
A+
A-

Gündönümü yıl içerisinde iki kez gerçekleşir. 21 Haziran tarihinde Kuzey Yarım Küre’de yaz başlangıcı olurken Güney Yarım Küre’de Kış başlangıcı kabul edilir. Yaz gündönümü, Güneş ışınlarının Yengeç Dönencesi’ne yılda bir defa (yaklaşık 21 Haziran’da) dik geldiği an. Kuzey yarımkürede en uzun gündüz yaşanır ve günler kısalmaya, güney yarımkürede en kısa gündüz yaşanır ve günler uzamaya başlar.

Gündönümü yıl içerisinde iki kez gerçekleşir.

Sevgili okurlar öncelikle benim dönemim başlıyor nedir derseniz ‘yengeç’ zamanı 😂 etkileri için astroloji dünyasına müracaat edelim zira pek anlamam. Dönenceler, burçlar, paraleller, meridyenler,  retrolar tekmili birden duygu dünyamıza hücum ediyorlar sonra biz coğrafi bir olayı bile böyle sulandırıyoruz. Bu gün yılın en uzun günü, umarım güzel geçer, bitmek bilmedi demek zorunda kalmazsınız.

Asıl değinmek istediğim konu bu gün için yaz başlangıcı deniyor ya o.

Zaten başladı çok da sıcak bir haziran yaşadık bunun dahası nasıl olur acaba düşünmesi bile boğucu.

Bu yıl alınan verilere göre muazzam bir ağustos ayı yaşanacakmış.

Dünya s.o.s veriyor ve genelimiz oralı olmuyor.

Basit bir sorum var sizlere, en son ne zaman fidan diktiniz?

Bu soruları çeşitlendirebiliriz bu güne kadar kaç tane fidan diktiniz, çocuklarınızın fidan dikmesine vesile oldunuz mu, bu sonbahar için planlarınız arasında var mı gibi.

Dünya hepimizin ve artık çok küçük biliyorum ki pek çok okurumun yakın aile bireyleri arasında yurt dışında olanlar var ve diğerlerimiz içinde bu her an mümkün.

Çocuklarımız bizim yaşımıza geldiğinde bizimkine benzer doğa içerikli planlar yapsınlar istiyorsak bu konuyu ciddiye almamız gerek. Torunlarımızı pikniğe götürmek, ağaçlara salıncak kurmak gibi basit hayallerimiz olabilmeli.

Bu uzun günü nasıl değerlendireceksiniz bilmem ama umarım gelecek hayalleriniz vardır.

Hayallerin varlığı keyifli çünkü hiç gerçekleşmeye bilirler ya da gerçekleştiğinde umduğumuz kadar coşku duymaya biliriz ama muhakkak olmalı.

Siz hangi açıdan bakanlardansınız acaba yolu yaşayanlardan mı, yolun sonunu hedefleyen sonuç odaklılardan mı?

Haldun Taner’in bu sözüne ne diyorsunuz mesela “Bir hayalin gerçek olması kadar hayal kırıcı bir şey yoktur.”

Bir düşünür de demiş ki “Bütün dualarımı kabul etmediği için Tanrı’ya şükrediyorum” haydi bakalım.

Nasıl ters köşe oldu, bu güne dek hep hayallerimizi gerçekleştirmek için mücadele edelim dedik bu konuda yazdık şimdi ne diyorum ben böyle 😉

Bu gün bunları da düşünelim nasılsa hayli uzun bir gün,  hayallerimiz olsun kesinlikle lakin gerçekleşirse ne olur, hayatımızda ne değişir, ne hissederiz bunu da iyice düşünelim.

Konunun devamı gelecek, fakat lütfen yorumlarınızı bekliyorum.Bu arada bir önce ki yazımıda hatırlayınız orada konunun başka bir açısından minik bakışlar atmıştık.

Hayalsiz ve sevgisiz kalmayalım dostlar, dünyayı sevgi kurtaracak 🙂

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
14 Kasım 2023 20:53
7 Şubat 2024 08:17
1 Kasım 2023 15:04
27 Mayıs 2024 20:38
6 Haziran 2024 16:12
10 Nisan 2024 07:52
YORUMLAR

  1. Nevim suvar dedi ki:

    Kesinlikle dünyayı iyilik ve sevgi kurtaracak size katılıyorum sabredecek ilerlicez