Dolar 34,1513
Euro 38,0529
Altın 2.890,32
BİST 9.899,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 30°C

Sakarya’dan kritik bir uyarı daha

Sakarya’dan kritik bir uyarı daha
26 Temmuz 2023 14:08
39
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sıcak hava dalgasının etkili olmasıyla çoğalan orman yangınlarının önüne geçilmesi için vatandaşlara “Doğaya içi su dolu pet şişe, cam şişe ve plastik atıklar bırakmayın ve asla izmarit atmayın. Sıcakların olağanüstü olduğu bugünlerde çok hassas davranmalıyız” uyarısı yaptı.

SAKARYA (İGFA)  – Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Afrika sıcaklarının etkili olduğu bugünlerde her bir vatandaşın bilinçli ve dikkatli davranmasının elzem olduğuna dikkati çekidi.

Çeşitli şehirlerde orman yangını haberlerinin üzülerek takip edildiğini kaydedilen açıklamada, “Bu sebeple orman içinde, yakınlarında ve tüm yaşam alanlarında doğaya yakıcı madde atmayın ve yangın çıkarabilecek atık maddeleri bırakmayın. İçinde su bırakılan pet şişe, cam şişeler ve plastik atıklar doğada yangın çıkmasına neden olabiliyor. Özellikle pet şişede bırakılan su, güneş ışınlarıyla buluştuğunda mercek görevi görerek yangına sebebiyet verebiliyor. En ufak bir kıvılcım büyük kayıplara neden olabilir. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız için uyarıyoruz. Nefes alabileceğimiz, hayat kaynağımız ormanlarımızı dikkatlice koruyup olumsuz bir durumda süratle gerekli ihbarları yapalım. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle 24 saat teyakkuz halindeyiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.