Dolar 38,0020
Euro 41,4929
Altın 3.650,12
BİST 9.407,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 9°C
Çok Bulutlu
Bursa
9°C
Çok Bulutlu
Sal 9°C
Çar 13°C
Per 9°C
Cum 13°C

Google’a büyük ceza!

Google’a büyük ceza!
25 Temmuz 2023 09:55
145
A+
A-

Google, bir yazılım geliştiricisinin patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 338,7 milyon dolar tazminata

ABD’nin Texas eyaletinin Waco kentindeki federal mahkemede bir yazılım geliştiricisinin patent haklarını ihlal ettiğini gerekçe gösterilerek Google’ın 338,7 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğine karar verildi.

Google Sözcüsü Jenn Crider, konuya ilişkin değerlendirmesinde şirketin karara itiraz edeceğini belirterek Google’ın her zaman teknolojiyi bağımsız olarak geliştirdiğini savundu.

Dava 2021’de açıldı

New York merkezli Touchstream’in 2021’de açtığı davaya göre şirketin kurucusu David Strober, videoları akıllı telefon gibi küçük bir cihazdan televizyon gibi daha büyük bir cihaza taşımak için 2010 yılında teknoloji icat etti.

Aralık 2011’de Touchstream ile teknolojisi hakkında görüşen ancak iki ay sonra ilgilenmediğini söyleyen Google, Chromecast medya akış cihazlarını 2013 yılında piyasaya sürdü.

Touchstream, Google’ın Chromecast’inin kendi yeniliklerini kopyaladığını ve üç patentini ihlal ettiğini ileri sürmüştü.

Google ise Touchstream’in haklarını ihlal ettiğini reddederek patentlerin geçersiz olduğu savunmasını yapmıştı.

mahkum edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.