Dolar 34,5836
Euro 36,4262
Altın 2.973,48
BİST 9.693,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 15°C

‘Kadın Kadının Yurdudur’ Festivali Girne’de başladı

‘Kadın Kadının Yurdudur’ Festivali Girne’de başladı
4 Mayıs 2023 16:29
84
A+
A-

Hataylı depremzede kadınların Kıbrıs ile buluşturulmasını hedefleyen “Kadın Kadının Yurdudur” Festivali Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlendi.

KKTC (İGFA) –  Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) öncülüğünde, Hatay Gastronomi Evi ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğinin katkıları ile düzenlenen festivalin açılış programında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul katıldı.

Hataylı depremzede kadınların Kıbrıs’ı tanımalarını ve kültürel etkileşimi amaçlayan festivalin açılış konuşmasını GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu yaptı.

Hatay’da deprem sonrası sürdürülebilir projelerle ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Nazan Savaş, Hataylılar olarak şehrin tüm ihtiyaçlarına yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Nazan Savaş ve Sibel Tatar organizasyonda Hatay’ın oldukça önemli ve tarihi zenginliği olan tüm dünyaya örnek bir şehir olduğunu anlattı.

Konuşmasına depremzedelere yardım sağlamak için seferber olan Kıbrıs Türk halkına teşekkürlerini sunarak başlayan Savaş, Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünden (UNESCO) 2 unvanı bulunan, tarih boyunca 13 medeniyete ve 27 farklı kültüre ev sahipliği yapan, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Hatay’ın, depremin ardından yeniden bilim ışığında sürdürülebilir, güvenli, akıllı bir şehir olarak ayağa kaldırılacağını kaydetti.

Festivalde yaptığı konuşmada tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden kabul edilen Hatay’ın tarihsel ve kültürel zenginliğinin her alanda olduğu gibi mutfağına da yansıdığını belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Hatay mutfağının Roma, Arap, Osmanlı mutfaklarından etkilense de tarihsel birikimi ve kültür zenginliği sayesinde kendine özgü bir mutfak kültürü yarattığını kaydetti. Tatar, Hatay mutfağının 600’ün üzerinde yemek çeşidi ile UNESCO tarafından gastronomi şehri unvanı aldığına işaret ederek, Hatay mutfak kültürünün, mutfak araç gereçlerinin ve yöresel tariflerin korunarak nesilden nesle aktarımının önemine değindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.