Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Yağmurlu
Bursa
22°C
Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Vali Evi özel eğitim merkezine dönüştürüldü

Vali Evi özel eğitim merkezine dönüştürüldü
29 Nisan 2023 18:40
96
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesinde bulunan Vali Evi’ni özel bir proje ile engelli çocuklar için Özel Eğitim Uygulama Okulu’na dönüştürdü.

VAN (İGFA) – Edremit ilçesinde Van Gölü sahiline sıfır konumda olan Vali Evi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun desteği ve Van Valisi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın çabalarıyla 7 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu (I. Kademe) olarak hizmete başladı. 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulu kompleks, Ana Okulu ve İlkokul düzeyindeki özel gereksinimli çocuklara hitap ediyor.

Özel gereksinimli çocukların ihtiyaç duyabileceği tüm detaylar düşünülerek tasarlanan okulda, çok amaçlı özel eğitim sınıfları, özel aktivite sınıfları, bin 700 kitap kapasiteli kütüphane, idari bina ve mutfak gibi donatılar ile çocukların ailelerinin de vakit geçirebileceği alanlardan oluşuyor.

Yaş ve performans düzeyi uygun olan çocukların aileleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine (RAM) başvuruda bulunarak buraya kayıt yaptırabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.