Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 28°C

Kayseri Talas destekleri kadınlar üretti

Kayseri Talas destekleri kadınlar üretti
30 Kasım 2022 07:49
78
A+
A-

Kayseri’ye bağlı Talas’ın Başakpınar Mahallesindeki kadınlar, Talas Belediyesinin destekleriyle kurulan kooperatifte birbirinden özel el emeği ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı ile birlikte Başakpınar Mahallesindeki kadınların kurduğu kooperatifi ziyaret etti.

Kadınlardan üretilen ürünlerle ilgili bilgiler alan Başkan Yalçın ve Kaymakam Dönmez, başta deri ve diğer materyallerden üretilen çeşitli cinsteki el emeği göz nuru ürünlere tam not verdi.

Özellikle deriden yapılan kemer ve cep telefonu kılıfı gibi ürünleri yakından inceleyen Başkan Yalçın ve Kaymakam Dönmez, aynı zamanda kooperatif bünyesinde bu işlerin öğretimi için açılan kurslardaki 30 kadını aile ekonomisine sağladıkları katkılarından ve girişimlerinden ötürü tebrik etti.

Başkan Yalçın ziyareti sırasında kurs merkezindeki malzeme ve çeşitli ihtiyaçların giderilmesi talimatını da verdi. Bu müjde karşısında mutlu olan kadınlar, Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.