Dolar 34,5123
Euro 36,1724
Altın 2.972,62
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 8°C

“Sıfır atık hayat misyonu olarak benimsenmeli”

“Sıfır atık hayat misyonu olarak benimsenmeli”
16 Ekim 2022 18:30
115
A+
A-

Kocaeli’de düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nde konuşan sanatçı Buray, elini taşın altına koyma döneminin geçtiğini belirterek insanların uyanması gerektiğini söyledi.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nde konuşan sanatçı ve çevre aktivisti Buray, insanların sıfır atık konusunu hayat misyonu olarak benimsemeleri gerektiğini söyledi.

 

Araştırmacı Ömür Akkor moderatörlüğünde düzenlenen NTV Yeşil Ekran-Yeşil Hayat Paneli’nde konuşan Buray, “Çevresini, doğasını, geleceğini seven binlerce insan olduğuna inanıyorum. Ama hayat kavgasından ne yapacağını bilemiyorlar. İş herkesin elini taşın altına koymasını sürecini geçti. Amacımız insanları bilinçlendirmek daha doğrusu uyandırmak” dedi.

AYAKKABI, MONT DEĞİŞİYORUZ

Bir diğer panelist, NTV ekran yüzlerinden Seda Öğretir ise tüketim konusunda son derece hassas olduğunu belirtti. Öğretir, “Çocuğumun ayağı büyüyor. Aynı ayakkabı ile seneyi tamamlıyor. Aynı numaradan farklı ayakkabı alacak olsam seneye kullanılmaz hale gelecek. Bunun yanında bir grubumuz var. Çocuklarımızın ayakkabı, mont gibi kıyafetlerini değiştiriyoruz. Ben de çocukluğumda bu şekilde yetiştirildim. Kıyafetler hem daha uzun kullanılmış oluyor hem de aile ekonomisine büyük katkı sağlanıyor. Daha az tüketim olduğu için çevre de korunuyor.

Kıyafetlerimi kuru temizlemeye çok az veriyorum. Ufak bir lekede hemen kuru temizlemeyi tercih etmiyorum. Dolayısıyla kıyafetlerimin ömrünü uzatırken aynı zamanda tüketimin de önüne geçmiş oluyorum. İşimiz sebebiyle kıyafet değiştirmemiz gerekiyor ama şu an üzerimdeki tişörtün 10 yıllık olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

DOĞA ORGANLARI ÇALIŞTIRIYOR

Çocukların sağlıklarında problemler yaşanmaya başladığını söyleyen Öğretir, “Pandemi döneminde çocukların görmeleri yüzde 30 oranında bozulmuş. Telefonlara bakmaktan hep. Uzmanlar uzağa bakılmasını tavsiye ediyor. Doğada bu mümkün. Doğa aynı zamanda melodileriyle, kokularıyla bizleri misafir ediyor. Sadece gözümüzü değil kulağımızı ve burnumuzu da çalıştırıyor” şeklinde konuştu.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş ise vakfın çalışmalarından bahsettiği panelde 30 yıl önce bir avuç gönüllü ile yola çıkan vakfın bugün 1 milyonu aşkın gönüllüsü ile büyük bir aileye dönüştüğünü kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.