Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Kocaeli’de ‘Akıllı Şehir’ değerlendirmesi

Kocaeli’de ‘Akıllı Şehir’ değerlendirmesi
20 Eylül 2022 11:39
88
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi, AFAD ile yürütülen “Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Projesi’’ ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte yürütülen “Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Projesi’’ kapsamında gelinen aşama yapılan toplantıda değerlendirildi.

Risk analizinin belirlenmesine yönelik envanter çalışmasında gelinen nokta ve yapılacak çalışmalar üzerinde sunumlar yapıldı.

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Zülfikar, GTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ferit Çakır, GTÜ Sanayi İşbirliği Koordinatörü Dr. Hasan Türkan, Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher ve müdürlük teknik personeli katıldı. Projede tanımlanan iş paketleri doğrultusunda, çalışmanın devam ettirilmesi hususlarında görüş birliğine varıldı.

Yapılan değerlendirme toplantısı sonra açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Zülfikar, bu proje kapsamında Kocaeli için deprem tehlike analizi yaptıklarını belirterek, “Sonrasında ise risk analizine devam ediyoruz. Bir yazılım geliştiriyoruz. Gerçek zamanlı olarak deprem sonrası hasar dağılımını online olarak göreceğiz. Bir mobil uygulaması olacak. Bölgede yaşayan insanlar bir afet sonrası insanların nereye gitmesi gerektiği konusunda yönlendirilecek. Yine bir afet sonrası ihtiyaçların neler olduğunu hem gerçek zamanlı hem de uygulama ile görebileceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.