Dolar 34,4758
Euro 36,2133
Altın 2.961,80
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 9°C

MEB örgün eğitim istatistiklerine erişimi kolaylaştırdı

MEB örgün eğitim istatistiklerine erişimi kolaylaştırdı
15 Mayıs 2022 13:29
161
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem resmi internet sayfasında dijital olarak hem de kitap hâlinde basılı yayımlanan örgün eğitim istatistikleri, yeni yazılım ile daha kolay ulaşılabilir hâle getirildi.

ANKARA (İGFA) – MEB’in okul, öğrenci, derslik, öğretmen sayıları ile okullaşma oranlarına ilişkin il bazlı örgün eğitim verileri, karar vericiler ve araştırmacıların daha kolay ve hızlı erişimine uygun hâle getirildi.

Grafiklerle zenginleştirilen veriler, eğitim yılı ve eğitim kademelerine göre sorgulanabilir şekilde, excel ve PDF formatında yarından itibaren Bakanlığın resmî internet sitesinden paylaşılacak.

Kullanıcılar, okul türü ve eğitim-öğretim yıllarına göre her bir eğitim kademesine ait özet verilerin yayımlandığı tablolara da internet sitesi üzerinden erişebilecek.

VERİLER ARTIK KİTAPÇIKTAN TAKİP EDİLMEYECEK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede yeni geliştirilen sistemi 16 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kamuoyunun kullanımına açacaklarını ifade etti.

Bakanlık verilerinin artık kitapçıktan takip edilmesine gerek kalmadığını, verilere artık filtreleme ekranları ve grafik destekli şekilde çok rahat erişilebileceğini bildiren Özer, bu çalışmanın çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, “Bu sistemde çok parametre var. O kitaplarda bu parametreleri, verileri takip edebilmek gerçekten zordu. Şimdi eğitimle ilgili okuryazarlığı güçlendirmek isteyen, eğitimle ilgili parametreleri ve verileri takip etmek isteyen tüm araştırmacılarımız, tüm eğitim paydaşları, eğitim yazarları çok kolay şekilde bu verileri inceleyebilecek ve çapraz şekilde filtreleyip farklı özellikleriyle verilere farklı bakış açısı sağlama imkânına sahip olacaklar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.