Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 15°C

Rektör Hotar’dan göreve hazırız mesajı!

Rektör Hotar’dan göreve hazırız mesajı!
26 Mart 2022 11:19
198
A+
A-

Araştırma üniversitelerinin 11 Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanlarının yanı sıra yetkin oldukları sağlık, ileri teknoloji ve sosyal bilimler alanlarında yapılan eşleştirilmelerine ilişkin sonuçlar açıklandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ); tıbbı cihaz biyomedikal ekipman teknolojileri, makine, teçhizat, otomotiv, onkoloji, çevre bilimleri ve iklim değişikliği, deprem çalışmaları, arkeoloji ile iktisat alanlarında eşleştirildi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Araştırma üniversitesi olmamızla birlikte sorumluluklarımızın da arttığının farkındayız. Alınan kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

İZMİR (İGFA)- Geçtiğimiz Aralık ayında Araştırma Üniversitesi beratı almaya hak kazanan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), 11 Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanlarda eşleştirildiği alanlar belli oldu. Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilen Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nda açıklanan sonuçlara göre DEÜ’nün öncelikli yetkin olduğu sağlık, ileri teknoloji ve sosyal bilimler alanlarında eşleştirildiği alanlar açıklandı. Buna göre Dokuz Eylül Üniversitesi’nin; tıbbı cihaz
biyomedikal ekipman teknolojileri, makine, teçhizat, otomotiv, onkoloji, çevre bilimleri ve iklim değişikliği, deprem çalışmaları, arkeoloji ile iktisat alanlarında eşleştirildiği belirtildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile YÖK arasında imzalanan ‘Araştırma Üniversiteleri Destek Programı İş Birliği Protokolü’ne ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

YENİ MÜJDELERİ PAYLAŞACAĞIZ

Toplantıda açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Araştırma Üniversitelerinin 11 Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanların yanı sıra yetkin oldukları sağlık, ileri teknoloji ve sosyal bilimler alanlarıyla da eşleştirilmelerine ilişkin sonuçları açıkladıklarını söyledi. Özvar, kalkınma planlarında yükseköğretim kurumlarına ilişkin yer alan hedeflerin üniversiteler için büyük önem arz ettiğini belirterek, “Araştırma Üniversitelerimiz özgün vizyonlar inşa edebilmeliler. Genel anlamda toplumdaki tüm paydaşlarının sorunlarına ve beklentilerine araştırma odaklı girişimci çözümler arayabilmeli ve nihayet ulusal ve uluslararası çapta lider araştırmacılar yetiştirebilmelidir. Önümüzdeki günlerde özellikle araştırma üniversitelerimizi yakından ilgilendiren önemli mevzuat düzenlemelerinin müjdelerini de sizlerle paylaşacağız. Araştırma Üniversitelerine sağlamış olduğu cömert destekler dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a üniversiteler adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise üniversitelerde araştırma yönetmenin önemine değindi. Mandal, “Araştırma üniversitelerinin gelecekte önemi artacak. TÜBİTAK’ın destek programları daha fazla bilgiyi üreten ve kullanan kurumların çalışmasıyla gerçekleştiriliyor. Biz program desteği veriyoruz. O programın altında hangi projelerin çalışılacağını üniversiteler belirliyor” açıklamasında bulundu.

ROLÜMÜZÜN FARKINDAYIZ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir geneline yayılan öğretim ve araştırma faaliyetleriyle elde ettiği bilgileri bilim dünyasının hizmetine sunduğunu söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Araştırma üniversitesi olmamızla birlikte sorumluluklarımızın da arttığının farkındayız. Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 11 Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanlarla araştırma üniversitelerinin eşleştirilmeleri yapıldı. Biz üniversite olarak hazırladığımız 2021-2025 Stratejik Planında, ülkemizin 11 Kalkınma Planına ve devletimizin gelecek vizyonuna katkı sağlayacak çalışmalara imza attık” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.