
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, Bursa Tabip Odası ile birlikte 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kadir Binbaşı, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“Hekimlerimiz Büyük Bir Başarıya İmza Atıyor”
Törenin açılış konuşmasını yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin 50 yıllık tarihinde Tıp Fakültesi’nin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin modernleşme sürecinde tıbbın kritik bir rol oynadığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Hekimlerimiz, teknolojinin getirdiği dönüşümleri mesleklerine uyarlayarak insanlığın hizmetine sunmada büyük bir başarıya imza atıyorlar. Tıp, insanlık tarihi kadar eski ve her zaman merkezi bir konumda yer almış bir meslek. Öğrencilerimizin bu kutsal bayrağı devralarak memleket ve insanlık için daha ileriye taşıyacaklarına inancım tam. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”
“Sorumluluğumuzdan Vazgeçmeyeceğiz”
BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun da sağlık alanındaki zorluklara dikkat çekerek, meslek ahlakına ve bilimin ışığına olan bağlılıklarının sürdüğünü ifade etti:
“Günümüz sağlık sisteminde birçok zorlukla karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Ancak bizler, hastalarımızın sağlığı için fedakârlıktan kaçınmayan, bilimi rehber edinen bireyler olarak daima en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Pandemiler, krizler, yoğun mesai saatleri ve fiziksel yorgunluklara rağmen insanlığa olan sorumluluğumuzdan asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz.”
Geleceğin Hekimlerine Tavsiyeler
Öğrencilere seslenen Dekan Coşkun, tıp eğitiminin zorluklarına rağmen sabır ve azimle bu sürecin aşılabileceğini vurguladı:
“Sizler, geleceğin hekimleri olarak bilimin ışığında ilerleyen ve insan hayatına dokunmaya hazırlanan birer meşale taşıyorsunuz. Tıp eğitimi zaman zaman zorlayıcı olabilir, tükenmişlik hissi yaratabilir. Ancak unutmayın ki her zorluk sizi daha donanımlı, daha güçlü ve bilinçli bir hekim yapacaktır. Bir hastanın gözlerindeki umudu görmek, doğru bir teşhisle hayat kurtarmak, bir dokunuşla şifa vermek… İşte tüm bu fedakârlıkların anlamı burada saklı. Mesleğinizde sabırlı olun, öğrenmeye açık kalın ve en önemlisi vicdanınızı asla kaybetmeyin. Çünkü iyi bir hekim, yalnızca bilgisiyle değil, merhameti ve insan sevgisiyle de fark yaratır.”
Program, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Murat Civaner’in “14 Mart Tıp Öğrencilerinindir” başlıklı konuşmasıyla sona erdi.